Regels en afspraken

Inschrijvingen & algemene afspraken

Infodagen en inschrijvingen

Een nieuwe school…

Een school vinden voor uw kleuter is een belangrijke en geen gemakkelijke taak! Zowel jij, als je kleuter, moeten zich er goed voelen. De visie en het beleid moeten overeenkomen met jouw waarden en normen, zodat alle ontwikkelingskansen benut kunnen worden. Daarom organiseren wij graag enkele infodagen waar wij onze school met plezier voorstellen! Kom een kijkje nemen en beleef met je kind alvast een eerste proefje van onze leuke Parkschool -kleuter!

Infodagen 2018-2019

Op zaterdag 19 januari 2019 en zaterdag 9 februari 2019 houden wij een infomoment om 10 uur voor nieuwe kleuterouders.
Indien u niet aanwezig kan zijn en graag uitleg wil over de werking van onze school kan u altijd telefonisch een afspraak maken.

Inschrijvingen:

Voorrangsperiode

  • Het broertje of/en het zusje van een Parkschoolkleuter (geboren in het jaar 2017) mag gedurende de maanden januari en februari ingeschreven worden voor het schooljaar 2018-2019 . Na 28 februari 2019 vervalt de voorrang op inschrijving van broers en zussen.
  • Vanaf 7 januari 2019 kunnen ook alle 5/6-jarige kleuters (geboren in 2013) zich reeds inschrijven in de lagere school van de Parkschool. Zij genieten van een voorrangsregel omdat we nu op dezelfde locatie (campus) zitten.
    Broers en zussen van lagere schoolkinderen (van de Parkschool) die nog niet op de Parkschool-kleuter zitten hebben wel nog voorrang op onze derde kleuterklassers.

Algemene inschrijvingen

Kinderen die geboren zijn in het jaar 2017 en geen broer of zus hebben in de Parkschoolkleuter, kunnen zich inschrijven vanaf 1 maart 2019 om 16.00 uur.

Vergeet niet: Kleuters die naar een andere school gaan (eerste leerjaar of door verhuis vb) moeten zich ook inschrijven in die nieuwe school. Dit kan ook vanaf maart.

Beschikbare plaatsen schooljaar 2018-2019

Geboortejaar 2017: 72 plaatsen
Geboortejaar 2016: 0 plaatsen
Geboortejaar 2015:  3 plaatsen
Geboortejaar 2014: 3 plaatsen
Geboortejaar 2013: 0 plaatsen

Wij werken met wachtlijsten. Indien er toch een plekje vrij komt, wordt u alsnog opgebeld.

 

Fluohesjes

Zichtbaarheid is ontzettend belangrijk.
De fluohesjes die de kleuters van de school krijgen worden, vanaf de herfstvakantie tot aan de krokusvakantie, bij het van- en naar school komen verplicht gedragen evenals bij elke uitstap.

Het eerste hesje is gratis, maar bij verlies wordt er 4,00 euro aangerekend via de schoolrekening en krijgen ze en nieuw vestje.