Enya

Enya Bewegingsklas + cubetto

Enya

Mijn voornaam achterstevoren is: Ayne

Ik vier mijn feest op: 11 augustus

Hier word ik gelukkig van: mensen kunnen helpen, joggen in de natuur, in het gras liggen en naar de wolken kijken,…

Op dit dier lijk ik het meest… Op een Beagle (hond), omdat ik graag beweeg, niet stil kan zitten, graag een knuffel krijg of geef, vol energie zit en een ongelofelijke kindervriend ben!

Naar een onbewoond eiland neem ik mee… mijn familie.

Moest er een boek over mij geschreven worden zou dit de titel zijn: De springende Sprinkhaan die niet stil kon zitten.

De Poezenklas is voor mij Bewegen met de kinderen a volonté! Het is een plek waar de kinderen vrij mogen zijn door te dansen, te zingen en te bewegen! Schrijfdans en bodymap staan in deze lessen centraal.

Het gaat hier vooral om natuurlijke bewegingen zoals draaien en zwaaien die in eerste instantie worden uitgevoerd in de lucht. De bedoeling is dat zodra de kinderen de grote bewegingen op een vloeiende manier kunnen uitvoeren, er kan overgegaan worden tot het aanleren van dezelfde bewegingen, maar dan op kleinere schaal. Het uiteindelijke doel is dat de kinderen leren schrijven of met andere woorden letters leren vormen.

Het is de bedoeling dat tijdens het doorlopen van het proces kinderen zich steeds goed blijven voelen in hun vel! Ze moeten op elk moment hun emoties, ook al zijn die negatief, kunnen uiten. Het kind staat altijd centraal tijdens schrijfdans en bodymap, omdat de innerlijke beleving de leidraad is!